Moje ime je Lorena, imam 31 godinu i živim u Rijeci. Osim ljubavi prema slasticama, imam krasnu obitelj i dvoje djece. Troje, ako računamo muža. 😀

Početci moje strasti prema kuhanju nastali su prije puno godina. Krenulo je iz čiste znatiželje, budući da nisam znala ništa pametno skuhati, a jako sam voljela fino jesti. Godinama sam isprobavala recepte sa interneta i čudila se kako mi ništa ne uspijeva kao na slikama. Kada se sjetim svojih prvih kiflica koje su nalikovale na kupus nakon pečenja, uhvati me smijeh. Inače sam po prirodi uporna, kako bi neki rekli – kao mazga. Nisam odustajala dok nisam dobila točno ono što sam zamislila.

Njuškajući po youtubeu i čitajući blogove, zapele su mi za oko slastice. Inače sam dijabetičar, pa je to mali paradoks, no nebitno. 😀 I dalje uživam u hrani i uz dobru kontrolu sve uspijevam držati u granicama normale. Od neuspješnih pokušaja izvedbi torti i kolača, dobila sam samo još više inspiracije da se popravim. Posljednje tri godine posvetila sam isključivo radu na tome da dobijem ono što sam naumila i puno učila i čitala o tehnikama u slastičarstvu. Nisam ni pojma imala da je to zapravo svojevrsna znanost i da sitnice čine ogromnu razliku. Na koliko se načina može samo obični mousse napraviti?! Bilo je pokušaja i pogreški, ali to se ispostavilo kao najbolja edukacija koju sam dobila.

U ovom blogu ću pokušati prenijeti sve što sam usavršila, kako bi Vama možda olakšala izradu određenih deserata. Želim pisati što jednostavnije i odmah prijeći na recept i postupak izrade određenih slastica, a ne zamarati beskrajnim tekstom. Budite slobodni sugerirati, kritizirati i komentirati što god želite. Neka ovo bude naš portal dvosmjerne komunikacije i zabave kako bi si ispunili dan i dušu.